Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden waarom mijn neurofeedbackpraktijk zo lang stil en redelijk onbereikbaar was?

Dan hier de verklaring :

 

Afgelopen jaar heb ik de opleiding coachen met behulp van paarden gevolgd én afgerond ( hoera….dank u 🙂 ).
Dit vergde veel tijd. Vooral de coachsessies in de praktijk namen veel tijd in beslag, als ook het schrijven van verslagen, het lezen van boeken etc.
Zodoende moest de neurofeedback even plaats maken voor de coaching. Vandaar de “intakestop” die trouwens nu weer opgeheven is.
Voor mensen met coachvragen is er nu wel de mogelijkheid gecoacht te worden door mijn paard Sunna 🙂 ….ik ben er ook bij, hihi!

Verder zijn mijn man en ik in september een maand naar Zuid-Afrika geweest, vrijwilligerswerk gedaan.
We woonden en werkten in/rondom een dorpje waarin ongeveer 120 AIDS wezen wonen,kinderen van 0-18 jaar. Deze kinderen hebben
een hele geschiedenis van (sexueel)misbruik en zijn allemaal HIV positief.Zij kampen met veel problemen : op school, in de omgang met elkaar en met ouderen, in trauma verwerking en ga maar door.
Neurofeedback in werkingEr was mij gevraagd een trial op te zetten met neurofeedback(NeurOptimal) om te zien wat deze trainingen voor deze kinderen zouden kunnen betekenen.
Een groepje van 7 kinderen, uitgezocht door de arts daar,heeft in bijna 4 weken tijd 14 trainingen gehad.Dit zijn in korte tijd heel veel trainingen.Ikzelf was erg benieuwd of het niet teveel van het goede ineens zou zijn; maar we hadden geen andere keuze.
Na 3,5 week waren duidelijke resultaten zichtbaar. Bij 4 kinderen traden spectaculaire verbeteringen op, vooral wat betreft leren en omgang met anderen. De overige 3 toonden wel veranderingen, maar niet zozeer verbeteringen. Wel werden ze opener, waardoor de arts beter gesprekken met ze kon voeren, hetgeen vóór de trainingen niet lukte.
Een counselingtrajekt kan nu ingezet worden.
Dit is slechts het eerste resultaat na de nulmeting. ’t Is afwachten hoe de veranderingen verder uitwerken. Hun hersenen hebben nu tijd nodig om alles wat in deze maand “in gang gezet” is,een plaats te geven,te bestendigen. In november is er weer een meting.
Daarna gaan we, de arts van het dorp en ik, verder kijken in hoeverre de neurofeedback daar meerwaarde heeft en op welke manier de NeurOptimal trainingen daar door kunnen gaan.
Maar dan komt natúúrlijk het geld om de hoek kijken.
Zoals met alles : stap voor stap.

Voor meer informatie over dit dorp en de werkers : www.lov.org.za
over coachen met behulp van paarden :www.keulseweg.nlBelangrijk: er worden geen nieuwe cliënten meer aangenomen.

X