Ervaringen

Anita – 49 jaar

Ik ben in contact gekomen met Janneke in 2011. Ik was destijds herstellende van borstkanker. De reden dat ik contact zocht was omdat ik problemen had met mijn concentratie en geheugen. Ik ben de trainingen gestart met de gedachte, baat het niet schaadt het niet. Maar wat ben ik enthousiast geworden over de trainingen. Na een aantal trainingen voelde ik een knop om gaan in mijn hoofd. Behalve dat ik me beter kon concentreren merkte ik dat ik ook beter kon relativeren. Ook merkte ik dat ik veel beter kon doorslapen.

De sessie heb ik destijds afgemaakt maar ik kom nog half jaarlijks terug bij Janneke voor ”onderhoud “.

De trainingen zijn leuk en Janneke is een zeer prettig persoon waarmee je kunt lachen en huilen.
Ze leeft mee en voelt goed aan hoe met gevoelens om te gaan.

Erwin – 38 jaar

Ik ben een maand of 4 geleden via een vriendin in contact gekomen met In De Ruimte van Janneke Reitsma.
De laatste tijd voelde ik mij niet lekker en kreeg ook in mijn omgeving vaker te horen dat ik kortaf en prikkelbaar was. Zelf had ik het gevoel dat ik tegen overspannen zijn aan zat of misschien wel al was. Ik ben vervolgens naar een intro sessie gegaan om eens te zien of het iets voor mij was.

Hieruit kwam naar voren dat ik inderdaad veel “verkeerde” prikkels had.
Ik ben gestart met de trainingen, omdat ik het gevoel had dat dit mij zou gaan helpen bij mijn innerlijke onrust.

We zijn nu dus 4 maanden verder (juli 2017) en ik merk dat ik veel rustiger ben geworden in alles; zowel in mijn werk als privé.
Mijn vrouw en dochter zeggen ook, dat ze mij veel minder gestrest vinden dan maanden geleden. Het is dan ook leuk om te horen, dat je weer aan het worden bent zoals je altijd bent geweest. Leuk, gezellig en af en toe in voor een grapje. Dit was blijkbaar veel minder geworden.

Nu, juli 2017, kan ik zeggen, dat de trainingen bij mij hun werk hebben gedaan, maar ik ben er nog niet. Iets wat je in enkele jaren opbouwt, kan ook niet binnen enkele dagen weg zijn.

Ik geef het de tijd, dat is het belangrijkste.

Astrid – 51 jaar

Ik ben bij Janneke en haar praktijk “In De Ruimte” terecht gekomen met mijn 2 jongens omdat we op zoek waren naar “minder korte lontjes” en“rust in het hoofd”. Míjn jongens hebben de diagnose ADHD en Autisme.  De trainingen zijn zeer kindvriendelijk en positief. De trainster (Janneke) denkt mee en is gericht op een goede  individueel afgestelde training.

Mijn kinderen hebben een positieve ontwikkeling laten zien tijdens en na de trainingen.

Ikzelf ben gaan trainen met de verwachting om een en ander beter aan te kunnen, en na mijn eerste training leek het al alsof er iemand mijn hoofd had “opgeruimd”, een fijn gevoel dat ook voor mij uiteindelijk positieve resultaten heeft gebracht.

Al met al kan ik de Neurofeedback trainingen bij “In De Ruimte” van harte aanbevelen.

Billy Ray – 5 jaar

Ik ben de moeder van Billy Ray. Hij is hyperactief en heeft in mei 2012 de diagnose ADHD gekregen van de kinderarts. Ik kreeg meteen een foldertje in mijn handen geduwd waarin alle voordelen van medicatie werden beschreven. En hij stelde ook voor om met medicatie te beginnen.
Maar ik had vanaf de eerste afspraak met de kinderarts, in december 2011, niet stilgezeten. Ik had inmiddels al veel informatie opgedaan om te weten dat deze medicatie ook vele nadelen heeft. Dat wilde ik niet. Dus ik ben een andere weg gaan zoeken, uren achter de computer doorgebracht.
Toen kwam ik op de site van Dkt. Reitsma. Toen ik me ingelezen had over deze soort van therapie, neurofeedback, werd ik heel enthousiast! Ik heb meteen gebeld voor een afspraak en kon op korte termijn bij haar terecht voor de intake.
Ik had Billy Ray een beetje uitgelegd hoe het in zijn werk zou gaan. Hij had er totaal geen moeite mee. Kinderfilmpjes kijken doet hij graag. Hij kon bij mij op schoot zitten en dat ging prima. Voor de schoolvakantie hadden we 13 sessies gedaan en was het een wereld van verschil.
We hadden in begin 2 keer per week een sessie en later 1 keer per week. Hij liet zich veel makkelijker corrigeren zonder driftig te worden, veel minder friemelen, wiebelen, springen. We konden zelfs samen een bordspel afmaken! Dat was nog nooit gelukt.
En binnen het hele gezin was meer rust. Het had een wisselwerking op ons allemaal. De eetmomenten, ochtend -en avondrituelen verliepen allemaal een heel stuk rustiger. En er werd veel meer gelachen in plaats van gehuild.
Toen zijn we, in overleg, tijdens de start van de schoolvakantie gestopt. Om te zien hoe lang hij het vast kon houden. En dat duurde 3 weken. Toen werd hij weer heel onrustig. Ik heb meteen naar Dkt. Reitsma gebeld en kon dezelfde week nog terecht.
En na 5 sessies ging het weer perfect. Hij is na de vakantie naar groep 2 gegaan en doet het heel goed. De leraren geven ook aan dat het veel beter gaat!

Monique – 42 jaar

Dertig seconden kijken…. en nu dertig seconden je ogen dicht. Paar jaar geleden ging ik gezellig uit eten met een vriendin. Zij vertelde over Neurofeedbacktraining bij Janneke. Hoe het haar helpt en dat ze steeds minder gebruik maakt van medicatie. Ze vertelde dat ze in een stoel gaat zitten en een filmpje kijkt. Ik denk natuurlijk… Ja, ja en dat moet je helpen?

Maand later weer gezellig samen eten… ze is veranderd mijn vriendin. Super enthousiast vertelt ze weer over de trainingen. Na een tijdje vertelt ze dat ze bijna geen medicatie meer gebruikt en dat het goed met haar gaat. Helemaal top…!! Ik zie en merk het aan haar. Op een gegeven moment, 2010 volgens mij, lig ik met mezelf overhoop. Aangeklopt bij de hulpverlening. Maar ik voelde me niet geholpen, koud en kil, lang wachten op een afspraak. Mijn vriendin haalde me over en ik maak een afspraak bij Janneke, met het voorbeeld van mijn vriendin in mijn achterhoofd.

Janneke legt me uit wat Neurofeedbacktraining inhoudt en wat het met je doet. Ik was geestelijk in staat van ontbinding, maar Janneke vertelde alles zo rustig en vertrouwd dat ik het prima vond. Janneke geeft me een lijst met films en muziek en ik mag kiezen waar ik naar wil kijken. Ondertussen krijg ik van die dingetjes op mijn hoofd. Als ik me niet vergis heb ik naar een concert gekeken van Rowwen Heze. Na dertig seconden kijken naar bubbels die over het scherm heen en weer gaan en dertig seconden mijn ogen dicht te hebben gedaan, begint het filmpje met de muziek van Rowwen Heze. Ik kijk en geniet. Verder hoef ik niets te doen en wordt er niets van mij verwacht. Mijn hoofd voelt zwaar en tegen houden kan ik het niet. Ik val als een blok in slaap. Weer dertig seconden mijn ogen open en dertig seconden mijn ogen dicht. De training is afgelopen en we maken een afspraak voor de volgende training, een week later..

Ben kapot… alsof ik een hele dag gewerkt heb en het is pas half 10 in de ochtend. Zo gaat het, de trainingen die daar op volgen ook. Wel steeds minder. Krijg nu meer mee van de film of de muziek… gelukkig. Ik verander ook, ben niet meer zo gevoelig, durf weer zaken op te pakken en neem steeds meer initiatief in mijn sociale contacten. Na een aantal trainingen voel ik me weer op en top. Janneke gaat uit van wat jij wilt, dus toen ik me weer goed voelde ben ik gestopt met de trainingen. Ik geniet ten volle van het leven. Begin 2016 lig ik huilend op de bank en mijn vriend geeft aan dat ik hulp moet zoeken. Bel de huisarts morgen! Nee ik bel Janneke, zeg ik. Ik zoek het nummer op en bel meteen Janneke. Hallo, zegt Janneke, hoe gaat het met jou? Als een huilende zeehond breng ik uit dat het slecht met me gaat. Janneke geeft aan dat ik morgen kan komen. De volgende dag zit ik in mijn, en voor vele anderen, vertrouwde stoel. Ik zoek een film uit en we beginnen met de wekelijkse trainingen. Weet je, ik stop er niet meer mee. Om de zes of acht weken zit ik in mijn stoel een filmpje te kijken. Gewoon omdat het kan en omdat ik het wil. Ik voel me er goed bij en ik weet dat ik eerder terecht kan als ik daar behoefte aan heb. Om in de wijze woorden van Janneke af te sluiten: “ Dat is het leven… alles heeft zijn ups en downs.” Als je een keer een down teveel hebt, dan helpt een extra training. Wat doet Neurofeedback? Kan ik je niet vertellen. Je gelooft er in of je gelooft er niet in. Hulp moet bij je passen en je moet er vertrouwen in hebben. Ik hoop dat je, bij het lezen van bovenstaande ervaring, er op vertrouwt dat Neurofeedback je kan helpen. Ik hoop het voor je… Succes!

Ursula – 46 jaar

Sinds ik gestart ben met de neurofeedback is de wereld er heel wat beter uit gaan zien. Na jaren van depressie is de zon weer gaan schijnen. Ik raad iedereen aan die klachten heeft eens kennis te laten maken met neurofeedback. Het is een pijnloze behandeling met heel veel effect.

Pieter – 62 jaar

Het “leven” , in de vele vormen waarin het zich uit, vind ik heel bijzonder. Hoe het menselijk lichaam met al zijn mogelijkheden en ook beperkingen iedere dag weer functioneert dat boeit mij.
Eigenlijk was “mijn manier van slapen” in de loop der jaren gewoon voor mij geworden. Onrustig, draaien, zweten, van alles dromen en ja…het was slapen.
Ergens wist ik goed dat dit te maken had met mijn manier van leven en werken waarin ik onder andere ook sommige dingen probeer te veranderen. De energie om dat allemaal te doen werd minder. En toch, alles op zijn beloop laten, kon ik niet.
Gelukkig ben ik op het spoor gekomen van In De Ruimte Neurofeedback. Hoe bijzonder toch dat wetenschappers deze geheimen van ons brein ontdekt hebben! Sterker nog, dat zij ook de natuurlijke herstelprocessen van ons alles beïnvloedend zenuwstelsel, hebben ontdekt én nagemaakt.
Janneke, hartelijk dank dat jij je in dit mysterie verdiept hebt. Want dat de goede en aangename trainingen helpen merkte ik al gauw aan mijn slapen. En niet alleen ik, ook mijn vrouw Lenie viel het op dat mijn slapen veel natuurlijker en rustiger was. Het is haast vanzelf dat ik daardoor overdag ook weer meer energie heb. Het lukt mij gelukkig ook weer een stuk beter om mijn aandacht te richten op dingen die ik wil doen.
Janneke, nogmaals heel veel dank.

NeurOptimal® trainers aan het woord

Belangrijk: er worden geen nieuwe cliënten meer aangenomen.

X