Wie?

Door wie?

De neurofeedbacktrainer van “In De Ruimte” ben ik, Janneke Reitsma-Maandag. Geboren in 1952 in Arnhem.

Na mijn schoolopleidingen heb ik de opleiding tot verpleegkundige A aan de VU in Amsterdam gedaan en als verpleegkundige gewerkt.
Daarna heb ik de studie geneeskunde gevolgd, deels aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en deels aan de Katholieke Universiteit van Leuven, met als specialisatie de huisartsgeneeskunde.
Na enkele jaren als huisarts in België te hebben gewerkt, keerden we met ons gezin terug naar Nederland, naar Midden Limburg, het plaatsje Roggel. Daar heb ik met veel plezier 12 jaar als huisarts gewerkt.

Enthousiast als ik was in mijn vak, heb ik mijn eigen grenzen niet goed in de gaten gehouden. Zodoende belandde ik eind 2004 in een denderende burnout en moest ik mijn huisartsenwerk noodgedwongen stoppen per 1 januari 2005. Met erg veel verdriet.
De ervaring van een burnout wens ik niemand toe; al helemaal niet het onbegrip van en het in de steek gelaten worden door mensen om je heen.
Maar deze nare ervaring bracht me, twee jaar later, wel in contact met de neurofeedbackmethode van Zengar NeurOptimal™ Door de trainingen ben ik zo goed opgeknapt dat ik deze trainingen gun aan iedereen.. dus heb ik de opleiding tot trainer gedaan.

Nog steeds ben ik verbaasd en vol verwondering dat ons brein, de regelneef van ons hele lijf, in staat is zichzelf tot de orde te roepen, zich aan te passen en te streven naar een ontspannen toestand, iedere keer opnieuw.

Voor wie?

Aangezien neurofeedback een fitnesstraining voor de hersenen is, is het iedereen aan te raden. Zeker in de tegenwoordige tijd die overloopt van snelheid, stress en informatie. Verder doen de trainingen goed werk bij mensen met:

  • slaapproblemen
  • concentratieproblemen
  • ADD/ADHD/NLD/ PDD-NOS/ Asperger
  • stress
  • burn out
  • depressieve klachten
  • leerproblemen, dyslexie
  • andere klachten:
    niet geschoten, is altijd mis ☺

Succesverhalen

In De Ruimte heeft door de jaren veel succesverhalen ontvangen
en ik kan een aantal met u delen.

Sinds ik gestart ben met de neurofeedback is de wereld er heel wat beter uit gaan zien. Na jaren van depressie is de zon weer gaan schijnen. Ik raad iedereen aan die klachten heeft eens kennis te laten maken met neurofeedback. Het is een pijnloze behandeling met heel veel effect.
Ursula – 46 jaar

Belangrijk: er worden geen nieuwe cliënten meer aangenomen.

X